Okategoriserade

Utmana dig genom att anmäla dig till en tävling

Ett av de enklaste sätten att förbättra dina chanser att vinna en cykeltävling är att göra en cykellopp provkörning. När jag säger ”provenhet” vad jag menar är att du får en känsla för hur kursen är och vilken typ av stötar den har.

Som ni kanske har märkt, de flesta tävlingar börjar med startmotorn ringer ut vem som är på först. Poängen med loppet är för den första åkaren att vinna. Du måste rida hundra kilometer med samma typ av terräng som banan och sedan göra en racerprovkörning.

Testkör banan innan

Du bör inte använda din cykel som din guide till loppet. Istället, försök att gå ut i banan och fokusera på backen och knölarna. När du går igenom kursen, leta efter platser där du kan landa hårt och undvika de platser där du kan vara i fara att falla.

När du har lärt dig denna typ av terräng och du vet det väl, kan du återgå till början och se till att din cykel är i säkra händer. Om du aldrig har ridit i ett lopp innan, kan du upptäcka att du inte kan kontrollera den främre änden av din cykel när du närmar dig varje hörn. Du kanske måste backa något för att komma in i den positionen igen. Detta är bara en del av inlärningskurvan.

Det finns några sätt att slutföra en race provkörning. Det mest uppenbara sättet är att cykla med en professionell som känner till banan väl. Nackdelen med denna metod är att det tar dig ut ur loppet till en punkt där du kanske inte känner dig bekväm.

Om du vill göra det på egen hand, försök att få dina vänner tillsammans och cykla tillsammans. Du bör kunna hitta minst en vän som är kapabel att göra det och kommer att sätta sin egen säkerhet framför sina egna känslor. Om dina vänner själva är tävlande, kan de ha lite mer förtroende för sig själva och kunna hantera kursen bättre.

Den största fördelen är att du oftast kan arbeta på en del av kursen du inte vet och öva fastställande upp det. Ibland en del kommer att kräva att du flyttar din cykel i sidled eller om du kommer att krascha eftersom du inte vet hur hörnet kommer att böja. Du kanske också inser att du inte kan hantera det längre och ändra din linje för att undvika det.

I vilket fall som helst, när du tar en cykel  provkörning, inte driva dig själv för hårt. Du kan återvända nästa dag och åtgärda dina misstag om du behöver. Bara hålla loppet ur vägen så att du kan fokusera på att bli bättre.

Besök denna sida om motorer för vidare information.