Okategoriserade

Börja med trädgårdsarbete – nytta och motion

Det är ingen hemlighet att odla mat i trädgårdar, och trädgårdsarbete själv, har länge förknippats med ett visst sätt att leva. Men vad betyder trädgårdsarbete egentligen?

En trädgårds arbete är ett intressant ord, och dess ursprung kan spåras tillbaka till den viktorianska eran. På den tiden var trädgårdar inte en modern tidsfördriv, och folk skulle anställa män att göra jobbet för dem. Medan många fortfarande gör det idag, vi är mindre benägna att anställa människor att garde våra trädgårdar för oss, och de människor vi anställer är också sannolikt att ha en mer affärsmässig strategi, så när vi tänker på trädgårdsarbete, vi brukar tänka på något informellt.

Det finns faktiskt några trädgårdsarbete termer där ute som vi skulle kunna använda för våra trädgårdar. En av de populära är naturligtvis trädgårdsarbete. En annan är ”trädgård” som kommer från det franska ordet ”gardien” som betyder fält eller mark. Och du kan även få trädgård fraser som ”trädgårdsarbete inomhus”trädgårdsarbete på en stram budget” för att hänvisa till detta, som i den senare, kanske du inte nödvändigtvis använda en strikt definition av vad trädgårdsarbete är, utan i stället hänvisar till hur mycket arbete det tar att upprätthålla din inomhus Växter.

Njut av arbete i trädgården

Trädgårdsskötsel är en av de mest populära aktiviteter som en person kan njuta av, och trädgårdsarbete termer finns överallt. De används för att beskriva de olika delarna av trädgården, de växter du använder för att växa, och jorden, inklusive vilken typ av växter du ska använda, för att nämna några. Låt oss till exempel säga att du äger en trädgård i ditt hem. Du skulle inte hänvisa till din trädgård som en trädgård eller en gräsmatta, men istället skulle trädgården vara vad du kallar det. Växtlivet som växer i din trädgård beror på vad du växte i din hemmaträdgård och vilken typ av växter du hade vuxit i ditt hus.

Numera kan du hitta blomsterträdgårdar med vintergröna träd och buskar, och andra växter som jordgubbar, tomater och paprika. Det finns också exotiska sorter som är perfekta för inomhus som mexikanska arter, australiska ormbunkar och Kina lianer. De flesta landskapsarkitektur och trädgårdsböcker har trädgårdsfraser som lätt kan förklara trädgårdsplantering och trädgårdsarbete. Om du är intresserad av dem kan du ta en titt på ditt lokala bibliotek och lokala bokhandlar för att få en lista över trädgårdsvillkor.

Om du vill göra din egen lilla bit trädgård, med växter som du har plockat upp eller som du vet att du gillar, kan du göra det genom att köpa frön. Du kan forska de växter som du vill plantera och sedan hitta frön på ett antal ställen som erbjuder sånt. Bara för att du har vuxit anläggningen i ditt eget hem betyder inte att du inte kommer att gilla det också, eftersom många människor växer sina växter i sina hem även efter att de köper dem. Om du planerar att odla din egen köksträdgård, kan du köpa frön, plantor och plantor starter. De flesta vegetabiliska frön planteras inom tre månader efter köpet. Vegetabiliska frön måste användas inom cirka fyra veckor efter att de har köpts, och då måste du följa instruktionerna på utsädespaketet.

Vegetabiliska frön kan också kräva att du vattna dem och mata dem varje dag, vilket är en bra idé. Frön är bra, men du vill inte vattna dem direkt i jorden. Om du vill befrukta växterna i din trädgård, prova att befrukta dem med fiskemulsion, eller en högkvalitativ flytande gödselmedel, istället.

Växter som du kanske inte är bekant med att falla under trädgårdsarbete kategori kan innehålla örter, men de liknar örter bara de har blommor istället för blad. I själva verket är de oftast blommor som har en luddig känsla för dem, såsom filodendron, daisy och fuchsior.

Och för att komma igång, och för att säkerställa att dina växter växer hälsosamt, naturliga gödningsmedel kommer att vara din bästa insats. Gödselmedel som du använder kommer att hjälpa anläggningen att växa friska, och att odla den med kraftfulla, vackra bladverk. Du kan köpa trädgårdsmaterial och andra trädgårdsarbete leveranser på nätet också, och du kan ofta köpa i bulk för mycket billigare priser.

Så om du har funderat på att bli trädgårdsmästare, och även om du bara har tänkt på trädgårdsarbete, har du gott om alternativ. för din trädgård. Börja med trädgårdsarbete i ditt hem, och se hur det utvecklas, men också försöka göra några trädgårdsarbete utomhus och trädgårdsprojekt i offentliga utrymmen som parker och skolor för att verkligen se vad din fantasi kan komma med.

Mer träningsinspiration finns på denna sida.