Blogg

Skillnader mellan sex och sexualitet

Skillnaderna mellan sex och sexualitet är ganska stora och många människor verkar försöka dra gränsen lite mer prydligt för att definiera skillnaden. Även om det finns en viss sanning i det, samma skillnad finns i ett sexuellt möte att det finns i en älskog session. Låt oss diskutera vad de två skiljer sig från samt hur de också kan komplettera varandra.

Många människor har olika sexuella frågor i sina liv och det finns olika sätt att hantera det. Det finns de som väljer att leva med det och söka terapi för hjälp med dessa sexuella frågor medan andra känner att de bara kommer att behöva ta itu med det. Oavsett vilken du är, det finns flera saker du kan göra som hjälper dig att lära dig att hantera din sexualitet och lära sig att hantera det på ett sätt som ger dig frid i ditt liv.

För det första behöver sex inte vara ”dåligt” om du gör det på rätt sätt. Sex ska vara lustfyllt och människor bör lära sig att göra det ordentligt. Om det inte är lustfyllt, kan det inte vara bra för dig. Om du vill förbättra dina sexuella möten, måste du vara öppen och ärlig mot dig själv om vad du förväntar dig och arbeta för att uppnå dessa förväntningar.

För det andra bör människor lära sig att kommunicera sina behov till sin sexpartner. Om din partner inte effektivt kan kommunicera med dig om hans eller hennes behov, då de inte kommer att vara villiga att göra det. De kommer att undvika att kommunicera om sina sexuella behov för att hålla dig från att känna dig behövande och som bara kommer att driva dig längre bort från att vara intim med dem.

För det tredje bör du kunna förstå vilken typ av känslor du bör uppleva när du har sex. Detta kanske inte är så lätt när du bara har haft sex med en person och de är din första. Det är viktigt att förstå att det inte finns något sådant som ”normal” när det gäller sexualitet och att du måste kunna reagera olika beroende på dina erfarenheter med varandra.

För det fjärde, människor bör kunna förstå hur man interagerar med varandra för att höja sexuell upphetsning nivåer. Detta innebär att båda parter bör veta vad den andra är bekväm med och vad som kan få honom eller henne att känna sig upphetsad. Båda parter bör arbeta tillsammans för att skapa en romantisk atmosfär i sovrummet. Slutresultatet är att var och en av er kan njuta av sin sexualitet fullt ut.

För det femte bör par vara medvetna om sin partners känslor så att de kan reagera på dem på lämpligt sätt och de kan också försöka lära känna sin partner så att de kan förstå deras känslomässiga reaktion när ett sexuellt möte äger rum. När en relation är frisk, det finns harmoni och det finns en hälsosam mängd kommunikation mellan de två inblandade personerna.

Dessa är bara fem av de många vanliga sexuella skillnader mellan sex och sexualitet. Ett sätt att lära känna vad dessa skillnader är är att prata med någon som är i ett förhållande och se vad som gör honom eller henne lycklig i sängen.