Näringsliv

Så skriver du bra pressreleaser

Att skriva pressreleaser med jämna mellanrum är ett fint sätt för företaget att få gratis publicitet. Tyvärr är det allt för många pressreleaser som aldrig öppnas. För att lyckas med din PR-kampanj finns ett antal trix att ta till.

Säljande men inte som reklam

Målet med en pressrelease är att nå ut med ett säljande budskap utan att det känns säljande. Först och främst måste rubriken vara sådan att journalisterna får lust att öppna pressreleasen. Sedan bör de första meningarna i texten innehålla den viktigaste informationen. Lägg gärna in ett citat för att göra pressreleasen trevligare att läsa. Berätta om något positivt från företaget men på ett sätt som gör att alla kan ha glädje av att läsa det. Om du kan krydda pressreleasen med lite intressant statistik, bilder eller grafer är det ett stort plus.

Glöm inte att få med lite bakgrundsinformation om företaget också. Sist men inte minst bör du alltid ha med kontaktuppgifter så att journalister kan ställa följdfrågor. Inspiration finns via pressföretag och webbsidor som http://presskraft.se/.