Okategoriserade

Fördelar och nackdelar med vindkraftverk

Vindkraft är en relativt ny form av förnybar energi som har ökat i popularitet med tiden. På sätt och vis är detta olyckligt, eftersom fler människor än någonsin tidigare letar efter sätt att få ren, förnybar energi, men det finns också ett antal problem med vindkraft, och en av dem är det faktum att vindparker är en stor källa till buller. Det är förvånande att det första du hör om när man tänker på vindkraft är buller. Men det är sant, och det spelar ingen roll om du pratar om väderkvarnar mitt i ett industriområde eller om du pratar om en typisk förorts stadsdel. I båda fallen kan effekterna av detta buller vara ganska dåligt.

Genera elektricitet

Så hur kommer man runt detta problem, liksom buller, när du tänker på vindkraft? Först och främst skulle jag säga att det finns teknik som finns som verkar bidra till att minimera eller eliminera effekterna av vindkraft från dina grannar. Detta inkluderar saker som högre torn strukturer som kan blockera vind och buller från att komma in i tornet och även användningen av turbiner som körs med en lägre hastighet än normalt för att blockera en del av vinden. Naturligtvis finns det också vindkraftverk som används för att generera el med hjälp av vind från närliggande generatorer är också något du vill ta hänsyn till. Till exempel finns det två vanliga modeller för vindkraftverk. En typ kallas en rund strålande modell, som gör att bladen att rikta sin rotationskraft i en mängd olika riktningar, medan den andra typen kallas en rund strålande modell, vilket gör att bladen att rotera i endast en riktning. Nu har båda typerna av vindkraftverk sina egna fördelar och nackdelar, så du måste fatta ett beslut baserat på dina behov och din budget. Med den rund strålande, till exempel, bladen kommer att snurra på ett slumpmässigt sätt och om du bor i ett område där det finns en hel del vind, kanske du inte behöver de mest kraftfulla modeller som finns tillgängliga. Å andra sidan kanske du vill investera i en mer kraftfull modell för det område där du planerar att installera vindkraftverket. Med den rund strålande vindkraftverk, bladen kan bara rotera i en riktning, så om du bor i ett område med mindre vind, kommer du att kunna ha fler blad än den andra modellen, vilket innebär att du kommer att kunna samla in mer energi. Vindkraftverket gör upp sin produktion på hur mycket vind som går vid en viss tidpunkt, och du vill vara säker på att turbinen du väljer kommer att få maximal mängd energi möjligt. Naturligtvis vill du också se till att du får rätt storlek för dina behov, vilket bäst görs genom att mäta den plats där du vill placera turbinen.

Många företag som säljer vindkraftverk kommer att säga att majoriteten av energin fångas från de områden där vinden blåser starkast, vilket vanligtvis är runt 5 per timme eller mer, medan områden närmare den genomsnittliga vindhastigheten inte kommer att kunna skörda så mycket energi. Som sagt, om du bor nära en av dessa platser, kanske du kan fånga en del av energin. Du måste vara medveten om att på grund av buller från turbinerna, är detta område inte ett bra ställe att bygga turbinen eftersom du kommer att skapa en hel del buller som dina grannar kanske inte gillar. Så, oavsett om du vill utnyttja vindkraft för hemmabruk eller för kommersiellt bruk, du vill överväga buller som skapats av väderkvarnar. De flesta tillverkare av vindkraftverk skulle föredra att du inte installerar turbinen i ett område där du skulle behöva bo bredvid andra människor, eftersom de inte vill locka oönskad uppmärksamhet till sig själva. Men om du bor i ett område där det finns mycket vind och massor av människor, kanske du vill överväga att installera ett vindkraftverk.

Besök denna sida solcellenergi.se om förnybar energi för mer information.