Okategoriserade

Övervakningskamera och lösningar för bilstölder

Om du har tittat på nyheterna nyligen, kanske du har hört talas om ökningen av bilstölder. Faktum är att nästan hälften av alla bilstölder sker under natten. Men om du verkligen vill skydda din familj och din bil, måste du ta några enkla steg för att minska dina chanser att få inbrott i bilen. Du kommer att vilja vara uppmärksam på rätt platser när du är ute sent på kvällen. Ditt första steg bör vara att ta din bil till en biltvätt så ofta som möjligt. Att ta bilen till en professionell biltvätt är ett enkelt sätt att minska dina chanser att bilstöld.

Om du bor i ett område som har en högre frekvens av bilstölder, kanske du också vill överväga att installera ett övervakningssystem. När du lämnar din bil under längre perioder, är det ännu mer troligt att någon kommer att ta det. Med hjälp av ett övervakningssystem kan hjälpa dig att varna dig för alla som är i närheten av din bil så att du kan flytta den när du får ett samtal från säkerhetsföretaget. Ett mer avancerat sätt att undvika blinkers är att installera ett blottare larm. Dessa enheter bör installeras på en plats där de kan få uppmärksamhet från förbipasserande, men de kommer fortfarande att vara svårt att se. Problemet med att ha dessa är att de är för lätta att inaktivera. Om din bil blir stulen medan ditt larm är avstängd, kommer polisen inte att kunna hitta den.

Kontakta försäkringsbolaget

Nästa steg för att minska dina chanser att få bilen stulen är att ha  klistermärken sätta på din bil. Försäkringsbolaget kommer att vilja byta ut klistermärket efter att det är stulet, så det är en mycket billig investering för dig. Dekalerna kommer att hindra bilblixtarna från att använda fönstren för att göra en bildörr. Det är mycket viktigt att få dessa klistermärken att sätta på din bil eftersom försäkringsbolagen inte vill täcka ersättningskostnaden för dekaler när de försvinner. Det är möjligt att ha blinkers som kan inaktiveras genom att ha speciella nycklar installerade i bilens fönster. Dessa nycklar kan sedan låsa dörren och kvitta larmet. Dessa nycklar bör endast användas hemma, men eftersom brottslingar kan stjäla bilen och sedan ta dina nycklar innan larmet ljuder. Naturligtvis är det bästa sättet att förhindra bilstölder att få din bil stulen. Det finns många olika sätt att göra detta, till exempel genom att parkera på en trafikerad gata utan värdesaker i bagageutrymmet. Det är också viktigt att veta att du kan bli måltavla när du kör till en park eller annan offentlig plats. Även om du använder en spårningsenhet eller billarm kan din bil tas.

Om du har några tvivel om huruvida du bör vidta förebyggande åtgärder för att hålla din bil säker, är det viktigt att komma ihåg att bilstöld är på uppgång. Om du tar några enkla försiktighetsåtgärder, kanske du kan spara din bil och dig själv en massa problem.

Är du intresserad av fordon är denna sida fordonsexpo.se värd att besöka.