Okategoriserade

Metallprodukter för tillverkningsindustrin

Legeringar av metaller skapas i laboratoriet för att göra något starkare, lättare, eller ens ser ut som ett originalmaterial. Även om de flesta av oss tänker på stål och järn som de enda metallerna i industrin, det finns hundratals andra metaller som används i industrin idag. Att välja rätt legering är viktigt när du väljer en metall för ditt företag, och att veta var man kan få de bästa produkterna från är viktigt för framgång. Här är några resurser som hjälper dig att välja de bästa produkterna för ditt företag.

Det finns många typer av metaller i industrin, och legeringar av stål, titan, nickel och nickellegeringar har många användningsområden idag. De kan göras för att göra allt från elektriska ledningar och rostfria rör till flygplansdelar och behållare. Det är svårt att lista alla de olika typer av metaller som används inom industrin idag, men här är några grundläggande exempel. Dessa är några av de vanligaste metaller som används inom industrin idag.

Guld används för att göra tand-och medicinska implantat och tandfyllningar. Renheten av guld som används för dessa ändamål är spårbar till minst nittio procent. Guld används som bas för andra metaller för att göra plätering och en legering, vilket gör det värdefullt. Hybridstål är tillverkat med olika typer av legeringar för att göra något starkare än sitt ursprungliga material. Det används för att göra en komposit av legeringen som ska användas som en fungerande komponent. Kompositen kan sedan användas som huvudkomponent i en produkt.

Användning av olika metallsorter

Aluminium är extremt stark och tuff, vilket gör det till ett populärt val för bilar och båtar. Aluminium finns i plåt, tallrik, rörformig och folie. Användningen av aluminium kompositer i fordons delar har ökat under de senaste åren. Iridium är en sällsynt metall som är en kombination av titan och järn. Iridium, som används inom industrin, används för att göra allt från kemitekniska tankar till livsmedelsbearbetningsutrustning. Iridium används också i bildelar och är en av de mest sällsynta metaller i världen.Nickel används i allt från leksaker till sportdrycker, och även vissa saker på världens rymdprogram. I dagens industri, nickel används i produktionen av kirurgiska verktyg, marin eller dental utrustning, och kirurgiska slangar. Även om denna metall är mindre populär inom industrin än många av de andra metaller som nämns här, den har stor styrka och är extremt flexibel. Niob används i medicinska och dentala applikationer samt i flera delar av de elektriska ledningarna, och även kablar. Det används för att göra trådar böja, sträcka och böja igen. Niob används för att göra elektriska komponenter för användning inom elindustrin och i svetsning, vilket gör det mycket populärt inom industrin idag. Koppar används i många saker idag, inklusive kontakter, skruvgängor, elektriska ledningar, och allt annat i branschen. Koppar är också den tyngsta av de metaller som används inom industrin, så det är en tungmetall som måste behandlas noggrant för att säkerställa att den förblir så stark som möjligt.

Att använda tungmetaller i industrin är en utmärkt idé. Även om det kan vara dyrt att köpa råvaror från leverantörer, om du använder en metall som denna, vet du att det är skyddat. Oavsett om du behöver vissa delar för ditt företag eller om du bara försöker bygga något, med hjälp av tungmetaller i industrin kan vara en stor investering.

Besök industriproduktion.se  för mer information.